GroenLeven levert duurzame zonne-energieoplossingen

GroenLeven is opgericht in 2011 door twee vrienden (huidige eigenaren) die zich met de duurzame wereld wilden gaan bezighouden met een grote hoofdletter P van Plezier. Sytse Bouwer, ondernemer pur-sang met familiare relaties in de agrarische sector, wilde hen helpen grip op de kosten te krijgen van het als maar toenemende energieverbruik. Hans v.d. Brug,  algemeen directeur en mede-eigenaar van het 90-jarig autobedrijf Autoland van den Brug (AUDI/VW Dealer voor Friesland), vond het uitgelezen moment om tegenwicht te bieden aan het gebruik van fossiele brandstoffen. En zo is in 2011 GroenLeven ontstaan. Sytse had met zijn eigen groothandel te weinig tijd om het bedrijf verder te brengen, waarop Margriet Bolink het roer van hem overnam en het bedrijf, met Hans op de achtergrond, ging leiden. Margriet was door de wol geverfd door haar ervaring met haar eigen agrarische bedrijf, en dat kwam haar dan ook goed van pas. Nu staat er een bedrijf met een sterke marktpositie in het turnkey ontwikkelen van grootschalige zonne-energiecentrales voor de zakelijke markt in Nederland.

Wat doen we?
GroenLeven bouwt aan duurzame oplossingen. Wij bouwen zelf op elke (uitdagende) locatie zonne-energiecentrales. Zo bouwen wij op onder andere op daken, water, vuilstorten, industrieterreinen en bijvoorbeeld parkeerplaatsen. In 2014 hebben we het grootste zonnedak destijds gebouwd bij Landgoed Scholtenzathe in Klazienaveen-Noord. Minister Kamp van Economische zaken was bij de opening aanwezig. Ook hebben we de grootste met zonnepanelen overdekte motorparkeerplaats van 5,4 megawatt gebouwd op het parkeerterrein van TT-Circuit Assen. De met 21.000 zonnepanelen overdekte parkeerplaats biedt ruimte aan 14.000 motoren.
 
Verder hebben we op vuilstorten in Garijp (22.500 zonnepanelen, 7 megawatt) en Groningen (43.000, 12 megawatt) zonneparken gebouwd en gaan we een drijvend zonnepark met 80.000 zonnepanelen bouwen op een zandwinplas bij Tynaarlo. 
 
Het dak van Home Center in Wolvega hebben we voorzien van 15.000 zonnepanelen, goed voor 3,9 megawatt en onze samenwerking met FrieslandCampina geeft ons de mogelijkheid om de daken van de bij hen aangesloten melkveehouders te voorzien van zonnepanelen. Vanuit de eerste SDE+-subsidieronde 2017 zullen we 310 melkveebedrijven voorzien van gezamenlijk 416.000 zonnepanelen, die samen meer dan 20 procent van de stroom voor de Nederlandse productielocaties en kantoren van FrieslandCampina opwekken.

HerBo GroenLeven BV
De Ynfeart 7-400
8447 GM Heerenveen

 

T: 0513 - 200 959
E: info@groenleven.nl

www.groenleven.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0