Nieuwe Imants spitmachine voor akkerbouwers en loonwerkers

Tijdens de Landbouw Vakbeurs Assen, introduceert Imants de 58 serie spitmachine. Deze serie is het topmodel voor de inzet bij loonwerkers, akkerbouw- en tuinbouwbedrijven en kan worden gebruikt met tractoren vanaf 250 pk. De 58 spitmachine vervangt de 57, is lichter en sterker geworden en beschikt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van aandrijftechniek, afdichtingen en materiaalkeuze.

Meerdere uitvoeringen
De 58 is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen. Een spitas die over de gehele breedte de grond los maakt (SX) en een uitvoering waarbij woelpoten tussen de rondsels staan (WX). In beide gevallen kan een machine een aangedreven harkrol hebben om in één werkgang direct een zaaibed te maken. Dit is met name op de wat lichtere gronden ideaal. Ook is er een uitvoering zonder harkrol. Dan kan er eventueel gekozen worden voor de toevoeging van een hydraulisch verstelbare rol. Bijvoorbeeld een dakringrol, een prismarol, een kooirol of in sommige gevallen een bandenrol.
De woelpoten in de WX uitvoering zijn onafhankelijk van de spitas in hoogte verstelbaar. Met deze variant speelt Imants onder andere in op de trend om de bouwvoor iets minder diep te maken maar door wel de harde lagen in de bodem te doorbreken.
Er zijn drie breedte varianten 3.0m (10’), 3.66m (12’) en 4.5m (15’) verkrijgbaar. De laatste twee breedte varianten zijn vooral bedoeld voor buiten de EU en worden standaard geleverd met een quickhitch met aanhangerkoppeling om zo nog andere werktuigen mee te trekken.

Moderne techniek
Door het toepassen van de laatste technieken is de levensduur en betrouwbaarheid naar een nog hoger niveau getild en is de machine een stuk onderhoudsvriendelijker. De spitbladen en de spitas zijn zo gemaakt dat de spitbladen langer meegaan. Met een rijsnelheid tot 9 km/h is de capaciteit enorm en kunnen alle voordelen van het spitten ten volle worden benut.

Spitten
Spitten is een aparte tak binnen de hoofdgrondbewerkingsmethoden. Bij spitten wordt de grond intensief bewerkt zonder dat de structuur verloren gaat. De grond wordt door middel van de spitas omgegraven met daarbij een grote mengende werking. De organische stof wordt door de biologisch meest actieve, zuurstofrijke bouwvoor gemengd zonder ploegzool. Hierdoor staat de organische stof direct als voedsel ter beschikking voor de micro-organismen.

Imants BV richt zich met haar machines op de agrarische bedrijven die een optimaal resultaat nastreven waarbij arbeidsvreugde, arbeidsefficiëntie, brandstofbesparing en multifunctionele inzet van machines belangrijk zijn, met een hoog saldo per gewas.

Voor meer informatie www.imants.nl of neem contact op met Imants BV te Reusel.
Tijdens de Landbouw Vakbeurs is het mogelijk om een demonstratie aan te vragen. Uiteraard kan dit ook voor alle al bestaande series. Er is altijd een geschikte spitmachine om aan uw wensen te voldoen.

Imants

Postbus 2
5540 AA REUSEL

T:0497 - 64 24 33
E:info@imants.nl

www.imants.nl