Het Agridek Duo systeem met losse Oprolbok

De Familie Bosch is ruim 30 jaar melkveehouder in het Friese Swichum. Door de jaren heen raakten ze er steeds meer van overtuigd dat hun melkkoeien een constant ruwvoer rantsoen nodig hadden.   In 2001 bedachten ze daarom een concept om graskuilen van het gehele jaar laagsgewijs in te kuilen. Hierdoor wordt de energie, het eiwit en de structuur van de verschillende sneden gecombineerd tot een ruwvoer met een constante voederwaarde.
 
Om het laagsgewijs inkuilen mogelijk te maken, werd begonnen met een innovatieve afdekmethode als alternatief voor het gebruik van landbouwplastic, banden en zandzakken. Al snel bleek het concept succesvol en kreeg het de term “Lasagnekuil” zijn betekenis.
Nu 16 jaar later is dit idee uitgegroeid tot verschillende afdekoplossingen. Op de Landbouw vakbeurs in Assen presenteert Agridek, naast de bestaande portaalsystemen, haar nieuwste innovatie: Het Agridek Duo systeem met losse oprolbok!

Wat is nieuw?
Het Agridek Duo systeem bestaat uit een Portaalsysteem en een of meerdere losse Oprolbokken. De Agridek Oprolbok is een roterende buis op 2 stabiele A-frames die op de grond af steunen. De relatief goedkope en robuuste Oprolbok kan gebruikt worden op de voersilo’s, terwijl tegelijkertijd met het Agridek Portaalsysteem de andere sleufsilo’s (bij inkuilen) geopend kunnen worden. De roterende beweging van de Oprolbok wordt gegenereerd door eigen hydrauliekmotoren en wordt aangedreven door het Portaalsysteem of een losse trekker. In ruststand functioneren de deze motoren als rem, waardoor afrollen door het kleedgewicht, wind of regenwater niet mogelijk is.

Het Portaalsysteem kan van zowel de voor- als achterkant aangekoppeld worden en de Oprolbok enkele centimeters optillen. Vervolgens kan de Oprolbok overal naartoe verplaatst worden. Door het overzichtelijke plateau is het systeem veilig te bedienen.

Wat zijn de voordelen:
-    Eén Agridek Portaalsysteem nodig voor meerdere sleufsilo’s.
-    Eindeloze uitbreidmogelijkheden door extra Oprolbokken.
-    Efficiënte rijroute mogelijk, omdat de oprolbok vanaf twee zijden aangekoppeld kan worden
-    Veilig in alle weersomstandigheden omdat de A-frames slechts enkele centimeters opgetild hoeven te worden en altijd op stabiele grond neergezet wordt.
-    Zelfstandig afrollen is niet mogelijk door de geïntegreerde rem.
-    Aan en afkoppelen gebeurt veilig vanaf het overzichtelijke bedieningsplateau.
-    Door de eigen oprolmotoren hoeft u niet méér ruwvoer bloot te leggen dan nodig is. (Ook niet al het portaalsysteem tijdens het inkuilmoment elders gebruikt wordt)
-    De oprolbok en het portaalsysteem zijn in hoogte verstelbaar en door de 90 graden draaiende wielen van het Portaalsysteem eenvoudig aan de kant te zetten.


Mocht u geïnteresseerd zijn in deze innovatie, onze visie over ruwvoer of één van onze projecten willen bezichtigen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 06 134 550 14 of via www.Agridek.nl.

Agridek
Moskoureed 11
9087 CE Swichum

E: info@agridek.nl

www.agridek.nl